Vyoms
Bookmark and Share Rss Feeds

Hot Jobs
Fresher Jobs
Experienced Jobs
Government Jobs
Walkin Jobs
Placement Section
Company Profiles
Interview Questions
Placement Papers
Interview Ebook
Get 9,000+ Interview Questions & Answers in an eBook.
Interview Questions & Answers Kit
  • 9,000+ Interview Questions
  • All Questions Answered
  • 5 FREE Bonuses
  • Free Upgrades
Resources @ VYOMS
Companies In India
Consultants In India
Colleges In India
Exams In India
Latest Results
Notifications In India
Call Centers In India
Training Institutes In India
Job Communities In India
Courses In India
Jobs by Keyskills
Jobs by Functional Areas
Learn @ VYOMS
GATE Preparation
GRE Preparation
GMAT Preparation
IAS Preparation
SAP Preparation
Testing Preparation
MBA Preparation
News @ VYOMS
Freshers News
Job Articles
Latest News

VYOMS TOP EMPLOYERS

Wipro Technologies
Tata Consultancy Services
Accenture
IBM
Satyam
Genpact
Cognizant Technologies


Search Jobs:
(For ex: Software Testing Jobs, C/C++/Java Jobs, .Net Jobs)

Home » Placement papers » MBT Placement Paper on 21 March 2007

MBT Placement Paper on 21 March 2007

Advertisements
Number of Views:    576
Date Of Addition:    Monday, November 17, 2008

All Tech Mahindra (MBT) Placement papers
All Placement papers of IT-Software/Software Services
 

TIME DURATION: 1 HOUR

SECTIONS:

1.QUANTITATIVE APTITUDE(VERBAL)

2.NON-VERBAL

3.ENGLISH(PREPOSITIONS & VERBS)

4.ENGLISH(FILL IN THE BLANKS)

5.ENGLISH(PARAGRAPH)

TOTAL MARKS:75(15 FOR EACH SECTION)

APTITUDE SECTION IS QUITE EASY  IF YOU  ARE  JUST MORE THAN AVERAGE IN ENGLISH .TIME MANAGEMENT HERE IS THE MOST IMPORTANT FACTOR.   


TECHNICAL INTERVIEW:

I AM AN ELECTRICAL ENGINEERING STUDENT SO MY DOMAIN  KNOWLEDGE EXPANDS ON THAT FIELD.BUT UPTILL 5TH SEMESTER  I HAVE  LEARNT   
COMPUTER SUBJECTS  LIKE :1. C PROGRAMMING LANGUAGE

                                                     2. DATA STRUCTURES

                                                     3. OPERATING SYSTEMS

WHICH WERE IN MY COURSE BUT I HAVE ALSO LEARNT  C++ & OOPS CONCEPTS IN EXTRA TO GET THROUGH  IT BASED CMPUS INTERVIEWS. FOLLOWING ARE THE QUESTIONS THAT HAVE BEEN ASKED  TO ME DURING THE INTERVIEW SESSION.


Q1.  INTRODUCE YOURSELF

ANS :BLA BLA…….

Q2.  WHY DO YOU WANT TO JOIN IT INDUSTRY.

ANS: COZ IT INDUSTRY IS AT A BOON NOWADAYS AND I WILL BE GLAD TO BE A  PART OF THIS  HUGE INDUSTRY.

Q3.WHY SHOULD WE  HIRE U WHEN WE DON’T NEED ANY GENERATOR OR MOTOR WORKS IN OUR INDUSTRY

ANS: SIR, I AM UPDATING MYSELF AS FAR AS POSSIBLE  TO GET MYSELF FIT IN THE IT FIELD .  FOR EXAMPLE I HAVE LEARNT C++ & HAVE OOPS CONCEPT WHICH I HAVE LEARNT IN EXTRA APAT FROM MY CORE SUBJECTS JUST TO EXPAND MY KNOWLEDGE IN PROGRAMMING FIELD.

Q4.WHAT IS A CONSTRUCTOR

ANS: EXPLAINED

Q5.CONTRUCTOR OVERLOADING WITH POLYMORPHISM

ANS :EXPLAINED NICELY.

Q6.EXPLAIN INHERITANCE

ANS: EXPLAINED

Q7.WHAT IS A LINKED LIST & HOW DOES IT DIFFER FROM AN ARRAY

ANS: TOLD

Q8.HOW CAN WE INSERT A NODE BETWEEN TWO  NODES

ANS: EXPLAINED WITH SPECIFIC ALGORITHM

Q9.DO YOU REMEMBER WHAT YOU HAVE LEARNT IN H.S.

ANS: YES SIR,I THINK SO.

Q10.THEN TELL ME IF ,TWO BODIES-A BIG STONE & A SMALL PEN IF MADE FALL FROM THE SAME HEIGHT, WHICH WILL REACH THE GROUND EARLIER
AND WHY.

ANS: BOTH WILL REACH THE GROUND AT THE SAME TIME COZ IN CASE OF FREELY FALLING BODY THEIR VELOCITY DEPENDS UPON ACCELERATION DUE TO GRAVITY WHICH IS SAME(9.8 kg-m/sec^2)EVERYWHERE AND FOR EVERY MASS OF A BODY.

[THE EXAMINER WAS VERY MUCH PLEASED WITH MY ANSWERS]

Q11.WHAT AOUT YOUR HOBBIES & EXTRA CURRICULAR ACTIVITIES.

ANS: BLA BLA…….(BE VERY SPECIFIC,AND GIVE REASONABLE PROOF)

[HE WAS SO MUCH PLEASED THAT HE TOLD ME TO WAIT FOR THE HR ROUND]


BE CAREFUL OF WHAT YOU ARE WRITING IN YOUR RESUME BECAUSE YOU WILL BE ASKED THOROUGHLY FROM THAT PORTION. SPECIALLY FOR ELECTRICAL STUDENTS- YOU MAY NOT BE ASKED FROM YOUR OWN DOMAIN SO PLEASE BE AWARE OF THAT


HR:

IT WAS A ‘NEGETIVE INTERVIEW’  

Q1:YOU KNOW CLASSICAL MUSIC-WESTERN OR EASTERN?

ANS: EASTERN

Q2:WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN RAAG-BHAIRAV & BHAIRAVI?

ANS: BHARAV-SUNG IN THE MORNING

         BHAIRAVI-SUNG IN THE EVENING

Q3:THEN TELL ME AFTER WHICH SONG BHAIRAVI IS SUNG?

ANS: COULDN’T REMEMBER(IMON)

ETC ETC


Be the first one to comment on this Placement Paper





Sponsored Ads

Interview Questions

HR Interview Questions
Testing Interview Questions
SAP Interview Questions
Business Intelligence Interview Questions
Call Center Interview Questions

Databases

Clipper Interview Questions
DBA Interview Questions
Firebird Interview Questions
Hierarchical Interview Questions
Informix Interview Questions
Microsoft Access Interview Questions
MS SqlServer Interview Questions
MYSQL Interview Questions
Network Interview Questions
Object Relational Interview Questions
PL/SQL Interview Questions
PostgreSQL Interview Questions
Progress Interview Questions
Relational Interview Questions
SQL Interview Questions
SQL Server Interview Questions
Stored Procedures Interview Questions
Sybase Interview Questions
Teradata Interview Questions

Microsof Technologies

.Net Database Interview Questions
.Net Deployement Interview Questions
ADO.NET Interview Questions
ADO.NET 2.0 Interview Questions
Architecture Interview Questions
ASP Interview Questions
ASP.NET Interview Questions
ASP.NET 2.0 Interview Questions
C# Interview Questions
Csharp Interview Questions
DataGrid Interview Questions
DotNet Interview Questions
Microsoft Basics Interview Questions
Microsoft.NET Interview Questions
Microsoft.NET 2.0 Interview Questions
Share Point Interview Questions
Silverlight Interview Questions
VB.NET Interview Questions
VC++ Interview Questions
Visual Basic Interview Questions

Java / J2EE

Applet Interview Questions
Core Java Interview Questions
Eclipse Interview Questions
EJB Interview Questions
Hibernate Interview Questions
J2ME Interview Questions
J2SE Interview Questions
Java Interview Questions
Java Beans Interview Questions
Java Patterns Interview Questions
Java Security Interview Questions
Java Swing Interview Questions
JBOSS Interview Questions
JDBC Interview Questions
JMS Interview Questions
JSF Interview Questions
JSP Interview Questions
RMI Interview Questions
Servlet Interview Questions
Socket Programming Interview Questions
Springs Interview Questions
Struts Interview Questions
Web Sphere Interview Questions

Programming Languages

C Interview Questions
C++ Interview Questions
CGI Interview Questions
Delphi Interview Questions
Fortran Interview Questions
ILU Interview Questions
LISP Interview Questions
Pascal Interview Questions
Perl Interview Questions
PHP Interview Questions
Ruby Interview Questions
Signature Interview Questions
UML Interview Questions
VBA Interview Questions
Windows Interview Questions
Mainframe Interview Questions

FREE JOBS NEWSLETTER
3,11,757 [96,218 + 2,15,539] MEMBERS!


Contact Us | Feedback | Link to Us
Copyright © 2001-2009 VYOMS.com. All Rights Reserved. Home | About Us | Jobs | Contact Us | Privacy Policy | Terms & Conditions.
Disclaimer: VYOMS.com has taken all reasonable steps to ensure that information on this site is authentic. Applicants are advised to research bonafides of advertisers independently. VYOMS.com shall not have any responsibility in this regard.
Placement Papers | Get Your Free Website | IAS Preparation | C++ Interview Questions | C Interview Questions | Report a Bug | Romantic Shayari | CAT 2014